Blogs

Mijn verjaardag

Faido (onze hond) zal het eigenlijk helemaal niet zo leuk en ontspannen vinden dat er een feestje komt, iedereen wil van alles van hem en al dat gepluk aan zijn lijf vindt hij helemaal niet fijn. Aan mij om daar vandaag vooraf iets aan te doen, zodat hij lekker binnen kan blijven, maar toch tevreden is in zijn lijf en relaxt de avond door komt.

Vanmorgen zijn we al vroeg begonnen met een lekkere lange en ontspannen boswandeling, de tijd nemen om alle geuren op te nemen die er liggen en zo nodig te beantwoorden. Op zijn elfendertigste lopen we door het bos te sjokken, ik geniet net als Faido van alle geuren, geluiden en stiltes. Wordt Faido lichamelijk echt heel moe van deze wandeling? Nee, maar zijn brein wordt wel geactiveerd dus geeft de wandeling hem toch veel voldoening. Wat is er nu fijner wakker dan een beetje rondsjouwen en geurtjes op doen op je eigen tempo in het bos.

Eenmaal lekker thuis gekomen een lekkere maaltijd naar binnen werken en deel 1 van de dag zit erop, hij vertrekt naar zijn mand en ligt heerlijk te snurken. Voor mij de ideale gelegenheid om boodschappen te doen, de tuin klaar te maken voor een feestje en alvast wat hapjes te gaan snijden, zodat ik vanavond ook gezellig bij het bezoek kan zitten.

Faido komt zo nu en dan wel even alles inspecteren wat er gebeurd in zijn tuintje, overal aan snuffelen, maar gelukkig wordt alles goedgekeurd. J

De middag is aangebroken dus wordt het weer tijd voor een wandeling, dit maal een korte, want het is erg warm en dat vindt zijn lijf niet fijn. Wat we als alternatief doen is een klein kort hersenwerkspel op een natte handdoek, zo koelt hij toch af en krijgt hij nog even extra geestelijke uitdaging. Hij is zichtbaar tevreden en blij, want hij komt tegen me aanstaan en legt zijn kop tegen me aan. Even een moment van genieten, rust en samen zijn.
De laatste puntjes kan ik nu op de i gaan zetten, zodat het feest gedruis vanavond kan los barsten en Faido zoveel voldoening heeft gehad dat hij het over zich heen laat komen. Voor hem zullen dit soort gelegenheden nooit een feestje zijn, maar op deze manier worden ze toch dragelijker en een beetje meer ontspannen.

We maken er overdag dus samen een feest van, lekker samen puzzelen en natuurlijk lekker rennen door de bossen. Samen bezig zijn geeft voldoening, lichamelijk voldoening is een fijn gevoel, maar geestelijke en lichamelijke voldoening is de ideale combinatie om te genieten en zo’n avond goed over je heen te laten komen.

Maak er een fijne dag van met elkaar en enjoy the little things in life.