Blogs

Je hond en warm weer


Als het buiten warm weer is bestaat er kan op oververhitting bij je hond, grote honden of kleine honden bij alle soorten en maten kan dit voorkomen. Een hond kan zijn warmte namelijk alleen kwijt via zijn voetzooltjes en door te hijgen. Gaat je hond zodanig hijgen, begint hij te kwijlen en wordt hij sloom dan kan het goed zijn dat hij echt last heeft van de warmte.

        - Laat je hond niet in de directe zon liggen
        - Wandelen of fietsen (niet fietsen als het warmer is dan 20 graden Celsius) op het heetst van de dag is onverantwoordelijk (asfalt en zand kunnen erg heet worden, gras loopt prettiger, maar ook niet op het heetst van de dag)
        - Zorg voor extra drinkwater
        - Beperk de ren- en speeltijden van de hond
        - Auto’s zijn sauna’s dus laat ze daar niet alleen in achter en beperk de ritjes zoveel mogelijk, om je hond verkoeling te geven in de auto kun je gebruik maken van         een koelmat, ook dan beperk je de ritjes zoveel mogelijk.

Zie je toch een hond in de auto, bel dan direct de politie en de plaatselijke dierenambulance, zie je aan de hond dat de hulp te laat dreigt te komen, twijfel dan niet en sla de ruit van de auto in om de hond te bevrijden.