Blogs

Eikels en honden

🍂Herfst, herfst wat heb je te koop?🍂

Eikels, men wat kom ik die veel op een dag tegen als ik met de hond in het bos wandel.

Als ik ze niet zie dan reageert onze hond er wel op, dus ontwijken is haast onmogelijk. We leven tenslotte in een land met duizenden eikenbomen en dus miljoenen eikels. ☺️

Als we in het bos wandelen heeft Faido een tik. Namelijk het likken of een bijtje geven in als het even kan iedere eikel die hij tegen komt.

Moedeloos word ik er van, want ik wil het echt niet hebben.

Ik hoor je denken, waarom niet laat dat hondje lekker lol hebben. Tuurlijk mag dat, maar zowel groene als bruine eikels bevatten een giftige stof tannine of wel looizuur. Groene eikels bevatten een hogere concentratie tannine, dan de bruine eikels dus let extra extra goed op bij verse groene eikels.

Krijgt je hond hier van binnen dan kan je hond gaan braken, buikpijn en diarree krijgen. Krijgt hij enorm veel binnen dan is er ook kans op nierfalen en zelf de dood kan volgen.

Naast dat eikels tannine bevatten is het ook gevaarlijk, omdat ze een scherpe schil hebben die verwondingen kan veroorzaken in de hond. Ook kunnen eikels net als denneappels, kastanjes en andere vruchten uit het bos verstoppingen veroorzaken.

Wees een alerte en verstandige baas, want dit wil je niet.