Over mij

Samen onderweg en zien wat de ander ziet, dat brengt je dichterbij elkaar

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent ...

… naar mij en mijn verhaal achter mijn bedrijf.

In 2010 hebben wij (Geert, mijn partner en ik) een Hollandse Herdershond in ons leven verwelkomt en vanaf dat moment is het dierenfestijn begonnen. Gaandeweg leerde ik van Faido dat ik meer over en van honden wilde weten. Faido is een energieke hond, die lichamelijke en geestelijke uitdaging nodig heeft.

Lichamelijke uitdaging was niet zo moeilijk te vinden, lekker fietsen en wandelen, maar al snel bleek dit niet voldoende. Op zoek naar andere uitdagingen waarbij Faido zijn neus moest gaan gebruiken, dat wierp zijn vruchten af. Praktijkspeuren bleek onze grootste hobby en daarnaast gingen we snuffelpuzzels oplossen. Ik ben achter mijn naaimachine gekropen om zo meer snuffelpuzzels te maken.

In mijn omgeving bleken hier meer mensen interesse in te hebben. Beide hobby’s heb ik gecombineerd en zo is in 2015 Dierenlantijntjes ontstaan.

Hoe Dierenlantijntjes groeit

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en werk ik met heel veel liefde en plezier met allerlei hondeneigenaren en hun honden. Vol enthousiasme sta ik 3 dagen in de week in het bos. Daar leer ik zowel jou als hondeneigenaar en jouw hond hoe je op een ontspannen manier samen kunt werken. Het mooiste vind ik dat je deze samenwerking kunt uitwerken en laten groeien zonder dat je er heel veel bij praat. 

Naast de speurlessen, zit ik ook nog veel achter mijn naaimachine. Mijn creatieve brein maakt de meest uitdagende hondenpuzzels en hondenspeelgoed. Al honderden honden heb ik mogen verblijden met snuffelkleden, snuffelballen, sjorspeelgoed, hondenlijnen, en nog veel meer.

“Verder kijken dan de onrust, 

geeft begrip, liefde en rust.”

Faido, mijn 12-jarige hond

Mijn hond, collega ofwel maatje

Maak kennis met Faido, mijn lieve collega, maatje in alles en zeg nou zelf hunk eerste klas. Een hunk was hij vanaf dag 1, de rest heeft enorm moeten groeien en we zijn van ver gekomen.

Faido is onze eerste hond en hij was de onzekerste uit het nest. Wij zouden hem omhoog kunnen trekken, zodat hij uit zou groeien tot een stabiele hond. Dit heeft ontzettend veel voeten in aarde gehad. Doordat ik geen stabiele hondeneigenaar was, ik had geen idee wat ik moest doen en wat ik aan het doen was, daardoor vond hij dat hij alles met name op straat moest regelen. Uitvallen, blaffen en beter gezegd rotzooi trappen.

De kop in drukken, slipkoord om en laten zien dat jij de baas bent. Dat werd mij ernstig duidelijk gemaakt. Mijn hart brak, maar zij waren de proffesionals en ik was maar een leek. Ik volgde braaf de adviezen op, maar helaas had dit geen positieve uitwerking en het werd alles behalve beter.

Na lang zoeken en stunten hebben we het speuren ontdekt. Hierin kon Faido non-verbaal communiceren en hoefde ik hem “alleen” maar te volgen en volledig te vertrouwen. Dat vertrouwen duurde even, maar toen dat eenmaal lukte voelde ik een vlammetje aanwakkeren en daar was de warme connectie die ik altijd al zocht.

Wat heb ik van deze ervaring geleerd, luister altijd naar je gevoel. Voelt het niet goed, ga dan op zoek naar een oplossing die bij je past, die is er altijd. Soms is het alleen even zoeken naar waar hij is.

Mijn werkwijze en methode

Positieve bekrachtiging

Spelenderwijs leren met knuffels en lekkers, om zo samen een sterker team te worden en te blijven. Alles wat je water geeft groeit en bloeit, van positieve aandacht groeit jouw hond.

Persoonlijk

Iedereen is anders en daarom werk ik individueel of in kleine groepen. Zo krijgen jij en je hond gerichte, persoonlijke aandacht.

Uniek

In onze webshop bieden wij jou als hondeneigenaar een uniek product. Wij laten je meedenken in de uitwerking van een product, zodat het helemaal past bij jou en je hond.