Over mij

Samen onderweg en zien wat de ander ziet, dat brengt je dichterbij elkaar

Wat leuk dat je nieuwsgierig bent ...

… naar mij en mijn bedrijf.

Op de foto zie je mij Marijn, het gezicht achter Dierenlantijntjes en onze Hollandse Herdershond Faido, de overenthousiaste 2de liefde van mijn leven en aanstichter van mijn bedrijf. In september ’10 werden wij een gezin van 3. Onze eerste hond ever, maar we gingen het avontuur vol enthousiasme tegemoet.  Faido leerde mij gaandeweg dat hij meer nodig had dan alleen maar wandelen en rennen. Hoe we hem dat konden gaan geven ben ik uit gaan zoeken, want met alleen wandelen en 1x in de week naar de hondenschool gingen we er niet komen. Faido was een energieke hond, die lichamelijke en geestelijke uitdaging nodig had.

Lichamelijke uitdaging was niet zo moeilijk te vinden, lekker fietsen en wandelen, maar al snel bleek dit niet voldoende. Op zoek naar andere uitdagingen waarbij Faido zijn neus moest gaan gebruiken, dat wierp zijn vruchten af. Praktijkspeuren bleek onze grootste hobby en daarnaast gingen we puzzelen. Waarom puzzelen, dat zal ik je vertellen in een van mijn komende blogposts

Praktijkspeuren en snuffelpuzzels bleek voor meer mensen interessant te zijn en daarom heb ik van mijn hobby in 2015 mijn werk gemaakt.

Hoe Dierenlantijntjes groeit

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en werk ik met heel veel liefde en plezier met allerlei hondeneigenaren en hun honden. Vol enthousiasme sta ik 3 dagen in de week in het bos. Daar leer ik zowel jou als hondeneigenaar en jouw hond hoe je op een ontspannen manier samen kunt werken. Het mooiste vind ik dat je deze samenwerking kunt uitwerken en laten groeien zonder dat je er heel veel bij praat. 

Naast de speurlessen, zit ik ook nog veel achter mijn naaimachine. Mijn creatieve brein maakt de meest uitdagende hondenpuzzels en hondenspeelgoed. Al honderden honden heb ik mogen verblijden met snuffelkleden, snuffelballen, sjorspeelgoed, hondenlijnen, en nog veel meer.

“Verder kijken dan de onrust, 

geeft begrip, liefde en rust.”

Faido, mijn 12-jarige hond

Mijn hond, ex-collega ofwel maatje

Maak kennis met Faido, mijn lieve ex-collega, maatje in alles en zeg nou zelf hunk eerste klas. Een hunk was hij vanaf dag 1, de rest heeft enorm moeten groeien en we zijn van ver gekomen.

Faido was onze eerste hond en hij was de onzekerste uit het nest. Wij zouden hem omhoog kunnen trekken, zodat hij uit zou groeien tot een stabiele hond. Dit heeft ontzettend veel voeten in aarde gehad. Ik was alles behalve een stabiele hondeneigenaar, onzeker en vol stress, ik had werkelijk geen idee hoe ik met hem om moest gaan en wat ik aan het doen was. Dit resulteerde in uitvallen, blaffen en dus compleet uit zijn stekker gaan.

De kop in drukken, gentle leader en later een slipkoord om en laten zien dat jij de baas bent. Dat werd mij ernstig duidelijk gemaakt. Zal dit de oplossing zijn dacht ik? Het voelde echt niet goed, maar goed de professional zal het wel weten en ik ben maar een leek, was mijn beredenering.  Ik volgde braaf de adviezen op, maar helaas had dit geen positieve uitwerking en het werd alles behalve beter.

Na lang zoeken en stunten hebben we het speuren ontdekt. Hierin kon Faido non-verbaal communiceren en hoefde ik hem “alleen” maar te lezen, volgen en volledig te vertrouwen. Dat vertrouwen duurde een tijd, maar toen dat eenmaal lukte voelde ik een vlammetje aanwakkeren en daar was het begin geboren van een intense connectie waar ik eigenlijk naar opzoek was.

Wat heb ik van deze ervaring geleerd, luister altijd naar je gevoel. Voelt het niet goed, ga dan op zoek naar een oplossing die bij je past, die is er altijd. Soms is het alleen even zoeken naar waar hij is.

Mijn werkwijze en methode

Positieve bekrachtiging

Spelenderwijs leren met goed zittende materiaal, knuffels en lekkers, om zo samen een sterker team te worden en te blijven. Alles wat je water geeft groeit en bloeit, van positieve aandacht groei jij en jouw hond.

Persoonlijk

Iedereen is anders en daarom werk ik individueel of in kleine groepen. Zo krijgen jij en je hond gerichte, persoonlijke aandacht om jullie kracht naar boven te halen.

Uniek

In ons aanbod en in onze webshop bieden wij jou als hondeneigenaar een unieke producten en diensten. Jij hebt indien gewenst een rol in je training of in de uitvoering van je product