Hondenactiviteit in de omgeving van Uden

Momenteel worden er geen nieuwe cursisten aangenomen

Speuren met fun

Één op één gaan we aan de slag met jouw hond, zodat hij zijn tomeloze energie leert kwijt te raken door zijn neus te laten werken. Jij als eigenaar geeft je hond wat hij nodig heeft. Je hond zal lekkerder in zijn vel komen te zitten.

De individuele lessen vinden plaats in de omgeving van Uden.

Momenteel worden er geen nieuwe cursisten aangenomen

waar loop jij tegen aan

Mijn hond heeft eindeloze energie en geen rem

Niks doen is geen optie, je hond racet door de kamer en komt 100x zijn favoriete speelgoed brengen. “Speel met mij”, “ga met mij uit”, vriendelijke ogen kijken je aan en vragen je dringend, maar zacht om aandacht.

Jij kijkt op je horloge en denkt: “Ja, het is wel weer tijd voor een lekkere ronde.”

Hup, daar gaan jullie een uur of wat het bos in, het strand op, de stad in of zwerven door het park. Je hond ziet er tevreden uit. Tong uit zijn bek en hij slentert achter je aan. “Logisch”, zie ik je denken, “hij heeft zich zo lekker vermaakt met rennen, gek doen en je kwam ook nog die gezellige vrolijke buurhond tegen.”

Eenmaal thuis, gaat hij lekker op zijn plekje liggen. Na een klein kwartiertje staat hij daar weer met zijn lieve, zachte maar toch ernstig vragende ogen: “Ben jij er al weer klaar voor? Ik wel, een rondje, een speelmoment of maakt eigenlijk niet uit wat, als ik maar actief kan zijn.”

In de afgelopen tijd heeft jouw hond een flinke conditie opgebouwd. Je reageert heel goed op zijn behoefte, want je ziet goed dat je hond meer nodig heeft dan alleen maar een standaard rondje. Je laat hem merken dat je ziet dat hij aandacht wil, een wandeling, een sjor- en trekspelletje of, ja wat wil hij eigenlijk? Doordat je merkt dat je hond graag wandelt, worden de wandelingen steeds langer om hem tevreden te houden. De conditie van je hond wordt namelijk steeds beter.

Graag help ik jou hoe je je hond op een andere manier tevreden kan stellen.

Maar wat als...

Rustige en een slaperige hond

Stel je voor: Je bent een uurtje in het bos geweest met je hond. Je zet een kop verse koffie en geeft je hond een lekkere kluif. Je kruipt op de bank en je hond zoekt zijn eigen plekje op. Beide nagenietend van het uurtje intensief in het bos. De zachte vragende oogjes zijn in geen velden of wegen te bekennen.

Je koffie is op en hij ligt nog heerlijk op één oor. Zalig, even echt tijd voor jezelf. Een boodschap of eindelijk dat leuke shirt passen waar je al weken over nadenkt. Geen zorgen om je lieve hond, want die heeft een vol hoofdje.

Momenteel worden er geen nieuwe cursisten aangenomen

Zo kun jij dit samen met je hond aanpakken

Ik help je hier graag bij in de buurt van Uden

Heb je er weleens aan gedacht om met je hond te gaan speuren? Hiervoor heb je een heel klein beetje conditie nodig, maar je hond heeft vooral zijn neus nodig. Hiermee geef je hem een heerlijke, nieuwe uitdaging. Door te speuren met je hond, geef je hem een taak en vertrouwen. Je hond gaat echt voor jou aan het werk en jij gaat 100% leren te vertrouwen op hem. Deze samenwerking zal de band tussen jou en je hond versterken.

Wil jij weten of jouw hond kan speuren, dan kan ik je uitnodigen voor een proefspeurles in de buurt van Uden. Echter kan ik je op een briefje meegeven dat hij het sowieso kan, namelijk iedere hondenneus kan speuren. Hoe goed je hond is, hangt van heel veel factoren af, maar bij de speurlessen van Dierenlantijntjes is vooral de funfactor van belang.

Wat andere baasjes zeggen over Speuren met fun

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over Speuren met fun in de buurt van Uden?
Stuur me gerust een berichtje.