Zo vier je een ontspannen verjaardag met jouw hond

Is een feestje altijd ontspannen voor iedereen?

Een feestje bij je thuis, is dat ook een feestje voor jouw hond? Een feestje hoort voor iedereen ontspannen en gezellig te zijn. 

In deze blog neem ik je mee hoe je het zo ontspannen mogelijk kunt maken voor je hond.

Bezoek ontvangen

Er zijn honden die het niet fijn vinden dat er veel onrust is in hun huis. Onrust in de vorm van ‘vreemde mensen’ en mensen die ook nog eens van alles willen en het liefst je ook de hele tijd aaien of kroelen. Brrr, voor Faido (onze hond) echt een no go, hij vindt een feestje helemaal niet zo leuk en ontspannen. Aan mij om daar vandaag vooraf iets aan te doen, zodat hij lekker binnen kan blijven, maar toch tevreden is in zijn lijf en relaxt de avond door komt.

Op zoek naar afleiding

Wat je zou kunnen doen om je hond ontspannen de dag te laten beginnen is, zet vroeg je wekker en ga lekker naar het park, het bos of maak een ontspannen snuffelwandeling door de wijk. Zorg ervoor dat je hond alle tijd krijgt en kan nemen om alle geuren op te nemen die er liggen en zo nodig te beantwoorden. Laat je hond dus echt op zijn elvendertigste lopen en vergeet zelf niet te genieten van de rust, misschien wel de zonsopkomt of juist van de stilte.

Je hond zal hier lichamelijk niet moe van worden, want normaal gesproken loop je misschien wel kilometers weg. Tijdens een snuffelwandeling zal je samen met je hond geen kilometers lopen, misschien wel een paar, maar qua conditie zal hij er niet op vooruitgaan. Echter worden zijn hersenen wel geactiveerd dus geeft de wandeling hem toch veel voldoening. Wat is er nu fijner wakker dan een beetje rondsjouwen en geurtjes op doen op je eigen tempo in het bos.

Tijd om thuis alles te verwerken

Eenmaal lekker thuis gekomen geef je je hond een lekkere maaltijd, vergeet je zelf niet een lekker bakkie koffie te geven. Deel 1 van de dag zit erop, je hond zal lekker op zijn plekje gaan liggen en ligt er tevreden bij. Voor jou de ideale gelegenheid om boodschappen te doen, hapjes klaar te zetten, dranken koel en de tuin of woonkamer klaar te maken voor een feestje.

Je hond zal echt zo nu en dan wel even komen checken wat je aan het doen bent. De gang van zaken is anders dan anders en dat merkt hij natuurlijk ook. Laat hem erbij en zien waar je mee bezig, zo weet hij dat hij niet weg gedrukt wordt.

Het feestje staat op het punt van beginnen

Na een fijne wederom snuffelwandeling doen we nog een heerlijk spelletje om zijn hersenen nog meer te activeren en zijn koppie tevreden te maken. Een hersenwerkspel in de snuffelmat of op een natte handdoek. Zo koelt hij af als het feestje in de zomer is en hij krijgt nog even extra geestelijke uitdaging. Faido is dan meestal zichtbaar tevreden en blij, want hij komt dan tegen me aanstaan en legt zijn kop tegen me aan. Even een moment van genieten, rust en samen zijn.
De laatste puntjes kun je nu op de i gaan zetten, zodat het feest gedruis ‘s avonds los kan barsten. Je hond zoveel voldoening heeft gehad dat hij het over zich heen laat komen. Voor misschien wel jouw hond zullen dit soort gelegenheden nooit een feestje zijn, maar op deze manier worden ze toch dragelijker en een beetje meer ontspannen.

Leuk dat je er bent,
ik ben Marijn

In deze blogs kun je meer lezen over honden, speuren en leuke tips en tricks die je kunt doen met je hond.

In deze link kom je terug op mijn homepage.

meer blogs